Séták

Magunkról

Dokumentumok

Tisztségviselők

Programok

Kapcsolat

Jogi, pénzügyi tanácsadás

Pszichológiai tanácsadás

Képgaléria

I. kerületi Figyelő

Visszhangok


TÁMOGATÓINK

    


    

Programok > Várbazár fórum 

Lakossági fórum a Várbazárról

A Budavár Szövetség szakmai és lakossági fórumot szervez a Várbazárról. A rendezvény időpontja: 2010. május 4-én 17 óra. Helyszín: Budapest, Krisztina tér 1., Díszterem.

 

A budavári polgárok érdeke, hogy a Budai Várban és környezetében folyó, közösségi tulajdonban lévő ingatlanokat érintő, felújítások, fejlesztések a környéken élők véleményének minél nagyobb mértékű ismeretében és a lehető leggyorsabban valósuljanak meg. Ennek elősegítésére alakult meg 2009 elején a Budavár Szövetség, amely feladata a felújításokkal, fejlesztésekkel kapcsolatos elképzelések, tervek, javaslatok megismertetése a polgárokkal, valamint a polgárok véleményének, javaslatainak összegyűjtése, megjelenítése, a döntéshozókhoz történő eljuttatása és a vélemények képviselete.

 

A Budavár Szövetség a Várbazár mellett kiemelten foglalkozik a Dísz téri, volt Honvédelmi Minisztérium épületének, a budavári lakások, a Budavári Zsinagóga feltárásával, és a Mátyás templom mellett feltárt középkori temető ügyeivel. A szervezet tevékenységét lakossági fórumok szervezése, valamint nyomtatott és elektronikus formájú tájékoztatások, internetes közösség szervezése, működtetése, vélemény- és vitafórum biztosítása révén fejti ki.

 

A Budavár Szövetséggel együttműködő Budai Polgárok Társasága támogatást kapott a Norvég Civil Támogatási Alaptól a programok megvalósításához. Az első szakmai és lakossági fórumot a Várbazár témájának szenteljük. A rendezvényen bemutatásra kerül a Várbazár múltbéli sorsát és a helyreállítási, hasznosítási elképzeléseket bemutató film, amelyet a műemlékvédelem, a Budavári Önkormányzat és a szakma képviselői, a helyi lakosok, civil szervezetek is megvitatnak, kommentálnak.

 

Reméljük, hogy erőfeszítéseink és a budavári lakosok részvétele, javaslatai hozzájárulnak ahhoz, hogy a világ leginkább veszélyeztetett műemlékei közé került, és egyre csak pusztuló Várbazár mielőbb régi pompájához méltóan újuljon meg.


Ugrás az oldal tetejére

   INFO-Kom LZs.                                                         Budavár Szövetség │ Facebook                                                               Üzemeltetés: TAS-11 Kft.