Séták

Magunkról

Dokumentumok

Tisztségviselők

Programok

Kapcsolat

Jogi, pénzügyi tanácsadás

Pszichológiai tanácsadás

Képgaléria

I. kerületi Figyelő

Visszhangok


TÁMOGATÓINK

    


    

Magunkról 

Üdvözöljük Kedves Látogatónk!


Az egyesület megalakulásának története, céljai
 
Az egyesület célja:
   
A Budai Polgárok Társasága egyesületet azzal a céllal hoztuk létre 1992-ben, hogy a budai kerületekben erősítse a civil társadalmat, fejlessze a polgárok közötti társas kapcsolatokat és, hogy a társadalmi nyilvánosság kibontakoztatásával képviselje az itt lakó emberek érdekeit. Ugyanakkor lehetőséget igyekszünk teremteni az I. kerületi és a budai kerületek közös problémáinak megoldására.
 
A Budai Polgárok Társasága sokrétű programjai az elmúlt években két fő irány köré szerveződnek:
 A fogyasztóvédelmi rendezvények, programok a kerületben lakók fogyasztói érdekérvényesítését segítik többek között annak révén, hogy megismertetik a fogyasztók számára érdekes területek, tevékenységek működését, sajátosságait, szabályozását. A kulturális és sport rendezvények a kerületben lakók kulturális lehetőségeit bővítik és fejlesztik az egyének közötti kapcsolatokat. A Budai Polgárok Társasága megvalósított és közeljövőben lebonyolításra kerülő rendezvényei közül kiemelendők kortárs festőket bemutató kiállítások, az immár hagyománnyá vált Petre Pál emléksakkverseny. 2008-ban indítottuk el „Várostörténelmek-történelmi városok" programot, amelynek célja a történelmi városok megismerése valamint a Budai Polgárok Társasága és más az érintett műemlékekben gazdag, történelmi városokban működő civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítése. Ugyancsak 2008-ban indult a Tiszti Klub, amelynek több, jelenleg is folyó társas tevékenysége (bridzs, táncklub) mellett a jövőben rendszeresen kerül sor jazz- és komolyzenei koncertekre és kortárs kiállításokra
 
2009. februárjában a Budai Polgárok Társasága több civil személlyel együtt létrehozta a Budavár Szövetséget, melynek célja, hogy elősegítse azt, hogy a Budai Várban és környezetében folyó, közösségi tulajdonban lévő ingatlanokat érintő, felújítások, fejlesztések a környéken élők véleményének minél nagyobb mértékű ismeretében és a lehető leggyorsabban valósuljanak meg.
 

Ugrás az oldal tetejére

   INFO-Kom LZs.                                                         Budavár Szövetség │ Facebook                                                               Üzemeltetés: TAS-11 Kft.